Gebedsweek voor de eenheid

 

In de week van gebed voor de eenheid (20-27 januari) zijn in Zeist verschillende vieringen:

U kunt in deze week afwisselend in verschillende kerken een gebedsbijeenkomst bijwonen (van 19.00-19.45 uur met een uitloop van een kwartier voor ontmoeting bij koffie en thee).
maandag 21 januari Noorderlichtkerk, Bergweg 92 b
dinsdag 22 januari De Ark, van Reenenweg 9a 
woensdag 23 januari de Citadel, Bergweg 6
donderdag 24 januari NGK, de Clomp 33-02
vrijdag 25 januari Broedergemeente kleine zaal, Zusterplein 20.

We sluiten de gebedsweek op 27 januari af met een gezamenlijke viering in de NoorderLichtkerk om 10.00 uur. Uit verschillende kerken komen we dan samen, protestants, de R.K parochie, Evangelische Broedergemeente, Gemeente van Apostolische christenen, Assyrische kerk. Een feest van herkenning en erkenning: Hoe verschillend we zijn, die Ene Heer staat ons voor ogen, we voegen ons in de wereldwijde kerk.

Dit jaar gaan christenen in Indonesië ons voor. Zij kozen voor ons het thema uit, Deuteronomium 16:11-20: Zoek het recht en niets dan het recht! 
Die lezing sluit aan bij de andere lezing, over de eerste preek van Jezus. In de synagoge van zijn woonplaats Kafarnaüm schokt hij de mensen met de radicale woorden van Jesaja. Lucas 4:14-21. 

Elke gemeente heeft een eigen zangtraditie. Gelukkig helpt een projectcantorij onder leiding van Jasper Witteveen ons. Zo kunnen we bij elkaar kind aan huis zijn. Van de ‘kerkdelers’ van de NoorderLicht, de Assyrische kerk van het Oosten, zijn ook enkelen aanwezig. De meesten van hen zijn al ruim 20 jaar hier, en ook al houden ze hun eigen liturgie in het Aramees, ze voelen zich zeer verbonden met de andere kerken. Gastheer in de viering is ds Roel Bosch, ook ds Marten Knevel, Fred Kelder en Peter Sodaar doen mee. 

Na afloop van de viering is er ontmoeting, met koffie, thee, en wie weet een Indonesische versnapering. Natuurlijk is er kinderdienst en oppasdienst.