Reacties op de aanslagen in Christchurch

Aan onze plaatsgenoten

Het Platform voor levensbeschouwingen en Religies en de Raad van Kerken Zeist spreekt zijn diepe medeleven uit met de moslimgemeenschappen in Zeist en in de wereld.

Wij voelen ons diep geraakt door de gewelddadige terreur aanslag in Christchurch op medemensen die in vrede bijeen waren gekomen.Wij leven intens mee met de families van de getroffenen.

Deze terreuraanslag is een aanval op ons allen, op onze menselijkheid, de vrijheid om te mogen zijn en vrede voor allen. Wij spreken de diepe wens uit met elkaar te blijven zoeken naar wegen van vrede in solidariteit en menslievendheid met allen.

Ellen de Boom

Beste mensen,
Hartelijk dank voor jullie berichten. We hebben als moskee geprobeerd de berichten zoveel mogelijk te delen om mensen te doen beseffen dat angst niets is vergeleken is bij de kracht van de menselijke verbondenheid.

Wij sluiten ons ook aan bij de woorden van de premier van Nieuw-Zeeland zoals door ds. Roel Bosch geciteerd: ‘They are us’, ‘zij zijn wij’. Het is net als bij alle andere weerzinwekkende gebeurtenissen die we voorbij hebben zien komen een verlies voor ons allemaal, ongeacht onze overtuigingen. Wij bidden dan ook mee ‘dat uiteindelijk niet de haat van de dader herinnerd wordt, maar de vastberaden kracht van de verbondenheid en de liefde van mensen, geschapen naar het beeld van God.’ 

Hartelijke groet,Aziz Kaouass

Beste mensen,
Namens Turkse gemeenschap wil ik jullie danken voor alle lieve berichten. Ik sluit mij aan bij de woorden van Aziz. Terreur kent geen geloof. 
Christelijke terreur bestaat niet. Islamitische terreur bestaat ook niet. Er zijn wel terroristen met een Islamitische, Christelijke of een Joodse achtergrond.
Het is afschuwelijk! De kunst is ondanks alles toenadering te blijven zoeken en geen speel bal te worden van terroristen. Zij willen polarisatie en verdeeldheid.
Terrorist=Terrorist! Maakt niet uit uit welke groep of religie.Laten we ons niet uit elkaar spelen door terroristen, maar dit soort verschrikkelijke momenten gebruiken toenadering te zoeken en te versterken. Ik heb gevoeld dat dit sterk aanwezig is in onze groep en iedereen voor elkaar klaar staat. Bedankt hiervoor. 
Haat en geweld is de oorzaak van vele problemen in de wereld , maar is nog nooit de oplossing voor één ding is geweest.

Nogmaals bedankt.
Met vriendelijke groet, 
Vecih Er 

Terug

Nieuws

01-08-2019

Vredesontmoeting en uitreiking vredesduif van Zeist

01-08-2019

Walk of Peace scholieren

01-08-2019

Oecumenische Vredesdienst

29-07-2019

Wake Zeist 4 augustus 2019

29-05-2019

Wake bij Detentie Centrum Zeist 2 juni