Vredesduif van Zeist

Vredesduif van Zeist

In 2015 werd in de oecumenische vredesdienst voor het eerst de Vredesduif van Zeist uitgereikt en Ellen de Boom werd benoemd tot Vredesduif van Zeist voor 2015-2016.

De Vredesduif van Zeist werd in 2016 jaar uitgereikt aan Najib Zahri, directeur van de Stichting Toléarance. In 2017 kreeg Jantje Paasman van de Weggeefwinkel de Vredesduif, in 2018 Gertjaap Kardol (o.a. Lindenhuis), in 2019 Mien Dittmar (Lindenhuis) en in 2020 Linda Otterman ( Stichting Samen Oplopen).

Op zondag 26 september a.s. wordt de Vredesduif overgedragen tijdens een bijeenkomst van het Platform voor Levensbeschouwingen en Religies om 15.00 uur in de kerk van de Broedergemeente., Zusterplein 12.
Tijdens deze ontmoeting is er speciale aandacht voor de Oeigoeren, de Gülenbeweging en de Bahá’í vanwege de onderdrukking in landen van herkomst en daarbuiten.

Aanmelding voor deze bijeenkomst is niet nodig. 

Ieder jaar wordt tijdens de Vredesontmoeting deze Vredesduif aangeboden aan iemand in de gemeente Zeist die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de vrede in onze omgeving.

Je kunt bijvoorbeeld iemand nomineren die zorgt voor grote onderlinge betrokkenheid, voor begrip van een andere cultuur, of voor het steunen van mensen die anders buitengesloten dreigen te worden. Misschien zijn er lokale bewoners die ervoor hebben gezorgd dat mensen of groepen na een gespannen relatie weer in goede harmonie naast elkaar kunnen leven. Elke stap op weg naar vrede telt.”

Zou je iemand willen voordragen voor deze Vredesduif?

Tot uiterlijk 20 september kun je je nominatie mailen naar vredesduifvanzeist@gmail.com

Vermeld er ook bij waarom je haar of hem een geschikte kandidaat vindt!