Vredesontmoeting Platform

De vredesontmoeting van het Platform voor Levensbeschouwingen en Religies in Zeist is jaarlijks de afsluiting van de vredesweek.

Bij deze ontmoetingen komen verschillende Levensbeschouwingen en Religies bij elkaar en vertellen over hun achtergronden.

Tijdens de ontmoeting van 25 september 2022  was de vraag: ‘wie is voor jou een voorbeeld als het gaat om vrede en verbinding?’

Zo waren er bijzondere verhalen van Bettina Jessen over haar kennismaking met de Boeddhisten, Ismaël Gezer over Fethullah Gülen  en Mutaleni Nadimi  over haar bewondering voor Bahá’u’lláh, profeet en grondlegger van de Bahá’í gemeenschap.

De gesproken teksten werden afgewisseld met prachtige pianomuziek van Ahsen Yavuz en René Slotboom en Lysan van Winden , viola da gamba en zang.

Er werd ook stilgestaan bij het overlijden van Gertjaap Kardol, pianist, die tot nu toe de muziek verzorgde tijdens deze ontmoetingen. Wij missen hem.

Aan het einde van deze ontmoeting werd de vredesduif van Zeist uitgereikt. Zie Burgemeester Koos Janssen ontvangt de vredesduif van Zeist

Het was een mooie middag en het is een voorbeeld van hoe er verbinding kan zijn tussen verschillende Religies en Levensbeschouwingen, aandacht voor elkaars achtergrond en respect voor ieders mening.

Een verademing in een wereld vol oorlog, intolerantie en racisme. En moedgevend!

Ismael Gezer                       Mutaleni Nadimi                Bettina Jessen

Foto’s Necibe Cetintas