Zie onze dromen zo kleurrijk geweven

Op zondag 8 april 2018 houden de Raden van Kerken van Zeist en Soest hun honderdvijftigste wake voor het Detentiecentrum Zeist. Achter de hekken zitten mannen, vrouwen en kinderen ingesloten die wachten op uitzettting. Met de maandelijkse wake wordt sinds 2005 aandacht gevraagd voor de humanitaire aspecten van ons vreemdelingenbeleid.
In het Detentiecentrum werkt een groep vrouwen onder leiding van beeldend kunstenaar Isabel Ferrand uit Zeist aan een wandkleed van ca 2 x 2,50 meter. Het bestaat uit kunstig geweven stroken waarop in alle talen dromen, verlangens en goede wensen zijn geborduurd. Het kleed krijgt een plek in het nieuwe stiltecentrum van het detentiecentrum. Vandaar gaat het op reis in de regio als symbool van gedeelde dromen van vrede.
BORDUUR MEE!
Op verschillende plekken in onze regio mensen kunnen hun eigen dromen borduren om ze te laten verweven met die van de vrouwen in het Detentiecentrum. U kunt u daarvoor individueel of als groep opgeven. Als een groep is gevormd komt Isabel Ferrand daar over het werk vertellen, ze levert het materiaal en geeft instructie.
Opgave zsm bij corjabekius@gmail.com of isabel.ferrand@gmail.com
Alle stroken moeten voor 1 februari klaar zijn. Voor meer informatie zie www.wakezeist.nl
en de flyer:
kleed Ferrand